Scroll

Adviseur Tijn wordt geïnterviewd op Radio 1

30 01 2022

Onze adviseur Tijn Croon promoveert aan de TU Delft op het voorkomen van energiearmoede door gericht transitie- en volkshuisvestingsbeleid. Naar aanleiding van een opiniestuk in de Volkskrant werd door Natasja Gibbs geïnterviewd op Radio 1. Tijn pleit geheel volgens onze bedrijfsfilosofie voor gericht beleid met ruimte voor maatwerk.

 

 

Afgelopen najaar kondigde het demissionaire kabinet een generiek compensatiepakket aan voor de snel gestegen energieprijzen. Maar liefst 3,2 miljard euro werd hiervoor uitgetrokken, terwijl toenmalig minister van Financiën Wopke Hoekstra nog had aangegeven “slimme maatregelen” te willen nemen “gericht op mensen voor wie het probleem straks het grootste is”. Onze adviseur Tijn Croon ziet in het buitenland genoeg voorbeelden van hoe een gerichte aanpak wel mogelijk was geweest, en wijst bijvoorbeeld naar de Britse Warm Home Discount en de sociale energietarieven in België, Frankrijk en Spanje.

 

 

 

Interview door Natasja Gibbs in het NPO Radio 1 programma De Nieuws BV

 

 

Daarnaast gelooft Tijn dat het vormgeven van dit beleid begint met inzicht waar het probleem geconcentreerd is. Alleen dan kunnen we in Nederland gericht beleid voor de korte én lange termijn vormgeven, want hij benadrukt dat isolatie en renovatie de meest duurzame oplossingen zijn voor het probleem van energiearmoede. In het radio-interview gaat hij verder in op het opiniestuk in de Volkskrant waar hij mede-auteur van was, zijn huidige detachering in Londen en de beleidsinstrumenten van woningcorporaties op het gebied van energiearmoede.  

 

 

Meld je snel aan voor onze webinar over Energiearmoede in samenwerking met Stadszaken op donderdag 17 februari van 11:00 tot 12:00.

Delen
Back to top
Springco’s Spotlight