Blogs

In onze blogs houden we je op de hoogte van het laatste nieuws rondom Urban Analytics. Ook bieden we je soms een kijkje in de keuken door in te zoomen op projecten. Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze maandelijkse nieuwsbrief, de Springco’s Spotlight.

Robbie Boelsums versterkt Springco als commercieel manager

19 05 2022

Begin deze maand heeft Robbie Boelsums ons team versterkt. Als commercieel manager wordt hij verantwoordelijk voor het leiden van het strategisch commerciële plan om het nieuwe Platform van de Stad op de markt te zetten. In deze blog stelt hij zich aan jullie voor.

Lees meer

NFT: digitaal plaatje of alternatief voor kadaster?

20 04 2022

NFT’s vormen een belangrijk onderdeel van Web3, maar staan nu vooral bekend als ‘digitale plaatjes’ waar mensen een fortuin voor neertellen. Wat zijn het, en welke rol zouden zij mogelijk kunnen spelen in het stedelijk domein? Tot slot kraken wij een aantal kritische noten over deze ontwikkeling.

Lees meer

Een virtuele grond- en woningmarkt in de Metaverse

20 04 2022

Hoewel de term Metaverse misschien wel eens wordt misbruikt als buzz word; haar disruptieve potentieel is niet te onderschatten. Mark Zuckerberg gelooft in een virtueel universum waar wij zullen werken, winkelen en met vrienden afspreken. Toch worden deze nieuwe werelden nu al snel opgekocht door beleggers, dus komt het wel goed met die gedroomde democratisering? Wij maken de balans op wat de Metaverse voor ons werkveld zou kunnen betekenen, en met welke toepassingen nu al wordt geëxperimenteerd.

Lees meer

Onze bijdrage aan SKG’s boek “Data en Gebiedsontwikkeling”

20 04 2022

Onze Walter en Tijn schreven een hoofdstuk over het nut van data science bij de invulling van succesvolle plinten en waarborging van een hoogstaand voorzieningenniveau in het boekje ‘Data en Gebiedsontwikkeling: Innovaties, strategieën en reflecties’ van Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling.

Lees meer

Data en de vergroening van onze steden

10 03 2022

Onze adviseurs Vera en Tycho bezochten de conferentie Reinventing the City van het AMS Institute en kwamen terug met een aantal interessante analyses. In deze blog vertellen zij over hun ervaringen en gaan zij in op de mogelijke impact van urban analytics op klimaatadaptie, vergroening, circulariteit en watersystemen.

Lees meer

Inzicht in Energiearmoede

02 03 2022

Bij hoge energieprijzen worden vooral mensen met een krappe portemonnee hard geraakt. Daarom zijn overheidsinstanties, corporaties en leveranciers druk bezig met nieuwe beleidsinstrumenten om energiearme huishoudens te ondersteunen. Alleen bij wie staat het water nu het meest aan de lippen? Hoe kun je middelen zo effectief mogelijk inzetten om juist de huishoudens te helpen die het het hardst nodig hebben? Daar is een analyse op microniveau voor nodig.

Lees meer

Wie zijn de winnaars van Springco Hackathon ’22?

30 01 2022

Debutanten Vera Stevers en Tycho Levels zorgden voor een daverende verassing door er met de hoofdprijs vandoor te gaan tijdens hun eerste Springco Hackathon. Het duo voorspelde samen met teamgenoten Renée van der Heijden en Chris Sloots de ontwikkeling van de voorzieningenstructuur in Woerden met behulp van een Agent Based Model (ABM).

Lees meer

Adviseur Tijn wordt geïnterviewd op Radio 1

30 01 2022

Onze adviseur Tijn Croon promoveert aan de TU Delft op het voorkomen van energiearmoede door gericht transitie- en volkshuisvestingsbeleid. Naar aanleiding van een opiniestuk in de Volkskrant werd door Natasja Gibbs geïnterviewd op Radio 1. Tijn pleit geheel volgens onze bedrijfsfilosofie voor gericht beleid met ruimte voor maatwerk.

Lees meer

Amsterdamse energiearmoede in kaart

29 01 2022

Amsterdamse professionals willen hun beleidsinstrumenten graag zo doeltreffend mogelijk inzetten, of het nu gaat om energiecoaches of besparingsvouchers. Maar hoe weet de buurtwerker in welke bouwblokken op deuren geklopt moet worden? Daarvoor is een analyse op microniveau voor nodig.

Lees meer

Leestips voor in de lockdown

21 12 2021

Ooit van Jane Jacobs gehoord? Vast wel als je ooit één van onze kennissessies hebt bijgewoond. De naam van de moeder der stadsgeografen valt vaker dan eens tijdens discussies over voorzieningen en stedelijke vernieuwing. Haar naam mocht zestig jaar na publicatie dan ook niet ontbreken in onze leestips, maar we hebben ook aandacht voor boeken die dichter bij huis en korter geleden zijn geschreven! Lees snel welke dat zijn.

Lees meer
Delen
Back to top
Springco’s Spotlight