Scroll

Altijd fijn, een mooi rapportcijfer

22 10 2020

Herinner je dat nog? Dat je in de laatste dagen voordat je een werkstuk moest inleveren tot in de late uurtjes door zwoegde, tot je bijna geen letter meer kon lezen. Maar nadat je het werkstuk inleverde heerste een voldaan gevoel (mits je je naam op het titelblad niet was vergeten). Je had je uiterste best gedaan en vertrouwde erop dat het minimaal een acht zou opleveren. En wat bleek? Het werd zelfs een negen!

 

Dit maakte ons datateam laatst mee toen Rijnhart Wonen, een corporatie in de regio HollandRijnland, ons met dat prachtige cijfer beoordeelde. Springco is onlangs gestart met het uitvoeren van een tevredenheidsonderzoek na afloop van een samenwerking. Dit doen wij om van te leren, en om te controleren of een opdrachtgever zich herkent in onze bedrijfswaarden ‘deskundig, vernieuwend en betrokken’.

 

Nu waren wij al vol goede moed begonnen aan onze werkzaamheden voor Rijnhart Wonen, die zich het best laten samenvatten als ‘data intelligence’. Voor een corporatie als Rijnhart Wonen (3.500 vhe) is het allereerst van belang dat basisinformatie ordelijk en inzichtelijk wordt getoond in onze CartoTool. Deze informatie wordt door Springco aangevuld met eigen data. Zo ontstaat een nauwkeurig beeld van de sociale kenmerken van huurders en de kwaliteit van publieke ruimte (voorzieningen en omgeving). Vervolgens kunnen wij verder de diepte in met uitgebreide analyses. Van betaalbaarheid tot leefbaarheid, en van scheefwonen tot duurzaamheid. Zelfs de toekomstige parkeerbehoefte van nieuwbouwlocaties speelde een rol in het traject, dat vier maanden duurde.

 

Wij geloven in bottom-up beslissingen maken, zodat elke plek en ieder individu tot zijn recht komt. Hier zijn we goed in omdat wij data, computerkracht én domeinkennis (vastgoed, woningmarkt, consument, mobiliteit, energie, leefbaarheid) in huis hebben. Dat dit door klanten wordt onderschreven doet ons enorm goed. Door data en knowhow te bundelen kunnen zowel Rijnhart Wonen als Springco bijdragen aan hun missie: het verhogen van bewonerstevredenheid en het efficiënt inzetten van maatschappelijke middelen.

Delen
Back to top
Springco’s Spotlight