Scroll

Consultant Vera Stevers versterkt Springco!

16 11 2021

We zijn natuurlijk erg trots op de nieuwe aanwinsten die we recent hebben mogen verwelkomen, en daarom stellen wij ze natuurlijk persoonlijk aan jullie voor. Vandaag de beurt aan Vera Stevers, Springco’s nieuwe Consultant Urban Analytics. Zie jij het ook wel zitten om bij Springco aan de slag te gaan? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina!

 

 

Welkom Vera! Allereerst: wat is jouw lievelingsstad?

 

Dat is een lastige keuze… Ik denk dat ik voor Berlijn kies. De keren dat ik daar ben geweest heb ik het ervaren als een hele bruisende stad waar van alles te beleven is. Het voelt erg open en inclusief, met veel verschillende culturen en leefstijlen. De stad is ook heel divers qua architectuur, met name door de verwoestingen van de tweede wereldoorlog, moderne architectuur en oude historische panden wisselen elkaar af. Natuurlijk is er ook heel veel (nare) geschiedenis maar daar wordt erg open over gepraat. En, ook niet onbelangrijk, je kan er heerlijk eten en elke dag een nieuwe wereldkeuken uitproberen.

 

 

Excellent choice! En wat doe je naast mooie steden bezoeken in je vrije tijd?

 

Ik ben sinds een jaar begonnen met wandklimmen en dat vind ik tot nu toe erg leuk. Daarnaast ben ik van jongs af aan al mee op bergtochten gesleept door mijn ouders en doe ik dat nog steeds erg graag op vakantie. Afgelopen zomer heb ik een paar dagen in de Pyreneeën rond getrokken en een huttentocht gedaan in Oostenrijk. Ik zou graag nog eens een keer een alpine cursus gaan doen!

 

 

 

 

Helaas geen bergen in Nederland, maar wel prachtige bouldermuren… Waar kom je eigenlijk vandaan?

 

Ik ben opgegroeid in Leiden en heb daar mijn hele jeugd gewoond. Ik wist al snel dat ik graag iets technisch wilde gaan studeren en ben op mijn 18de naar de Delft vertrokken om aan de TU met de studie Bouwkunde te beginnen. Ik ben nooit met Bouwkunde begonnen met het idee om architect te worden, maar was eerder geïnteresseerd in stedenbouwkunde en ruimtelijke planning. Toch miste ik wat technische uitdaging in mijn bachelor, zodoende kwam ik bij de master Geomatics terecht. Daarin leerde ik onder andere te programmeren, werken met grote hoeveelheden geo-data en GIS software.

 

 

Dan ben je bij ons aan het goede adres! Hoe ben je bij Springco uitgekomen?

 

Ik ben op zoek gegaan naar een baan als starter waar ik de kennis van mijn bachelor en masteropleiding zou kunnen combineren. Toen ik via via van Springco hoorde leek het direct goed bij mijn profiel aan te sluiten. Zodoende ben ik in gesprek gegaan en dat beviel erg goed!

 

 

Mooi! Wat ga je bij ons doen?

 

Ik ben begonnen als consultant urban analytics. Daarin probeer ik het bruggetje te vormen tussen de datascientists en de klant, voor mij is het daarom belangrijk en beide kanten goed te snappen. Momenteel ben ik mezelf eigen aan het maken met verschillende nieuwe GIS-software. Ik ben ook erg geïnteresseerd in het zoeken van oplossing voor problemen die steden in de toekomst kunnen verwachten door het veranderende klimaat.

Delen
Back to top
Springco’s Spotlight