Scroll

Data lab sessie Urban Analytics. Klant- en datagedreven werken

13 06 2019

Actium Wonen – een corporatie in Drenthe met circa 16.000 woningen – is bewust bezig met de toekomst en onderzoekt hoe zij optimaal gebruik kunnen maken van data. Om van informatie naar analytics te komen – bijvoorbeeld van betaalachterstanden naar preventieve maatregelen – zijn Actium Wonen en Springco een traject gestart.

Van informatie naar analytics: hoe doen we dat?
Dit doen we door de data van Actium in onze Online Kaartmachine (CartoTool) in beeld te brengen. Deze presenteren we vervolgens op verschillende zoomniveaus – van buurt, verschillen tussen complexen en het complex zelf – en combineren we met onze eigen bronnen en analysenkaarten. Zo brengen we mogelijkheden in beeld en ontdekken we wat waardevol is of niet. Ook achterhalen we hiermee welke data we nog missen of nog niet optimaal is ontsloten.

Samen aan de slag
In een aantal datalabsessies inventariseren we de behoeften die spelen binnen de organisatie. Enkele voorbeelden van belangrijke thema’s die we bespreken zijn: betaalbaarheid en betaalproblemen, leefbaarheid, ontwikkelstrategieën en inzicht in de huurder en zijn voorkeuren ten aanzien van wonen en leven.

Om de CartoTool zo goed en efficiënt mogelijk in te kunnen richten onderzoeken we wie er in de organisatie mee aan de slag gaat en willen we het doel van de analyse boven tafel krijgen. Zowel op operationeel, tactisch als strategisch niveau. Uitgangspunten die van groot belang zijn om te groeien naar een klant- en datadriven organisatie!

Delen
Back to top
Springco’s Spotlight