Scroll

Even voorstellen: René Neijmeijer, data scientist Springco

23 11 2018

Ik kom oorspronkelijk uit een klein dorp op de Veluwe en daarna heb ik op verschillende plekken binnen en buiten Nederland gewoond, gestudeerd en gewerkt. Mijn studieachtergrond zit in het internationale toerisme, de psychologie en de methodologie en statistiek. 

Vanuit dat laatste ben ik de data science ingerold. Op dit moment woon ik in de mooiste kuststad van Nederland, Den Haag. Ik reis meermaals per week naar ons kantoor in Rotterdam of elders om opdrachtgevers te bezoeken en hen mee te nemen in de wereld van de data science. Samen met mijn collega data scientisten, hou ik me binnen Springco bezig met alles wat gerelateerd is aan data. Dit loopt van het beheren en controleren van data, tot aan het ontwikkelen van voorspelalgoritmes en eigenlijk alles daar tussenin en daarbuiten. Ik probeer altijd de beste en meest recente methodieken te gebruiken en te ontwikkelen om tot bruikbare en innovatieve inzichten te komen. Ik vind het reuze interessant hoe mensen en steden van elkaar verschillen. Zo hebben we bijvoorbeeld geprobeerd in kaart te brengen waar in Zuid-Holland de mensen wonen die een duurzame houding hebben ten opzichte van het wonen. Waar wonen zij, waarom wonen zij daar en wat zouden zij willen? Allemaal informatie die we uit de grote bak van data proberen te vissen. De vraag waar ik me dan voornamelijk mee bezig hou is: Hoe komen we aan die informatie en hoe zorgen we ervoor dat die informatie zo valide en betrouwbaar mogelijk is.

Ik werk nu meer dan een jaar bij Springco en als ik terug kijk op dat jaar, ben ik super trots op welke ontwikkelingen Springco op het gebied van data science heeft doorgemaakt. We zijn een voorloper in ons werkveld en dat geeft veel vertrouwen en energie. Maar ook in de toekomst zullen we blijven werken aan een nog professionelere en een nog innovatievere datatechnologie binnen Springco.

Delen
Back to top
Springco’s Spotlight