Scroll

“Innovation is change that adds value.”

16 04 2019

Bij Springco Urban Analytics vinden we het erg belangrijk om nieuwe ontwikkelingen in de gaten te houden. Dagelijks vinden we nieuwe mogelijkheden en innovaties in de markt die we kunnen toepassen binnen Springco. Een groot deel van onze organisatie draait om data science. We zien hierin veel kansen die we kunnen benutten. Om te zorgen dat we deze kansen pakken, organiseren we regelmatig een productontwikkelingsdag. Een dag waarin we volledig aandacht geven aan hetgeen waar Springco voor staat: innovatie en expertise.

 

Samen aan de slag met nieuwe producten en diensten

 

Een productontwikkelingsdag is een dag waarop  het hele team zich bezighoudt met het bouwen en ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Deze producten en diensten gebruiken we om resultaatgerichter onderzoek uit te kunnen voeren waarmee we onze klanten een nog scherper inzicht kunnen geven in de opgave. Denk hierbij aan het maken van scripts om processen te automatiseren of te brainstormen over de toepasbaarheid van nieuwe ontwikkelingen binnen de data science. Daarnaast bouwen we nieuwe modellen om bestaande en potentiële nieuwe klanten te bedienen.

 

Een leuk voorbeeld hiervan is de meeste recente productontwikkelingsdag, die in het teken stond van textmining. We gingen met het team bespreken hoe we textmining kunnen inzetten om nieuwe informatie te vergaren en meer inzichten te krijgen die onze datasets kunnen verrijken.

 

Zo ziet de dag eruit

 

We beginnen de dag met een gezamenlijke kick-off waarin we elkaar informeren over de stand van zaken van bestaande productlijnen. Vervolgens maken we concreet welke vragen die dag aandacht krijgen en waar we aan het eind van de dag willen staan. Aan het einde van de dag bespreken we wat iedereen heeft gedaan en wat we de komende weken verder willen uitwerken. Tot slot sluiten we de dag af met een teamborrel midden op ons plein bij Het Industriegebouw, het gezelligste plekje in Rotterdam.

 

Ben je benieuwd waar wij ons op dit moment  mee bezig houden? Neem dan contact op met Thomas Varekamp!

 

 

Delen
Back to top
Springco’s Spotlight