Scroll

Een levendige binnenstad voor Doetinchem

23 02 2023

In een fascinerende nieuwe opdracht ondersteunen we de gemeente Doetinchem bij de visievorming voor toekomstbestendige en levendige binnenstad. Met de doelstelling om tot 70.000 inwoners te groeien speelt een aantrekkelijke en levendige binnenstad een cruciale rol. Wij vinden dit een prachtuitdaging.

 

 

Wat voor stad wil Doetinchem zijn? En welke doelgroepen horen daarbij? Om die vragen te beantwoorden is het belangrijk om de huidige situatie grondig te analyseren. De gemeente wil in ieder geval aantrekkelijke woongebieden creëren voor een deel van de 12.000 nieuwe inwoners, en natuurlijk met een aantrekkelijke binnenstad met passende voorzieningen wat ervoor zorgt dat mensen uit de omgeving verleid worden om naar Doetinchem te verhuizen. Wij gebruiken een breed scala aan analyses om deze vraagstukken aan te vliegen.

 

 

 

Onze analyses bieden een doorkijkje naar een betere binnenstad

 

 

Ons eindresultaat zal bestaan uit de volgende dingen:

  1. Een overzicht van hoe de huidige bewoners van de binnenstad van Doetinchem leven en wat hun sociaal-demografische informatie is. Dit geldt ook voor mensen die mogelijk in de toekomst in de binnenstad zullen wonen of komen.
  2. Een analyse van deze (potentiële) bewoners en bezoekers, waaruit we conclusies trekken over hoe de binnenstad eruit zou moeten zien.
  3. Een vergelijking tussen de voorzieningen in de binnenstad nu en wat bewoners en bezoekers graag zouden willen. Hieruit trekken we conclusies die we gebruiken in onze SWOT-analyse.
  4. Een vergelijking tussen de voorzieningen en leefstijlen in de binnenstad van Doetinchem met andere binnensteden.

 

 

Wij hebben enorm veel zin om met deze opdracht impact te maken voor Doetinchemmers! Meer weten over onze aanpak? Stuur een mailtje naar Hank.

Delen
Back to top
Springco’s Spotlight