Scroll

Natalie de Wit, Springco’s nieuwe Data Scientist!

19 10 2022

En wéér heeft Springco een echte topper weten binnen te halen met Natalie de Wit, die het team versterkt als data scientist. Ons team groeit dus snel, maar dit past ook bij de ambitie die Springco heeft om het Platform van de Stad te bouwen. In een kort interview stellen wij Natalie meteen aan jullie voor!

 

 

Hoi Natalie, welkom! Kan je ons wat meer vertellen over je achtergrond?

Natuurlijk! Ik ben geboren in Middelburg en heb daar gewoond tot ik ging studeren. Middelburg is een hele mooie stad, maar ik wilde graag in een grotere stad wonen. Ik koos voor Breda, waar ik bedrijfskunde ben gaan studeren. Deze studie koos ik, niet alleen omdat ik bedrijven al sinds ik jong was heel interessant vind, maar ook omdat deze studie een focus had op de internationale markt.

 

In Breda leerde ik over alle aspecten van bedrijven en volgde ik een aantal mooie stages. Tijdens die stages kwam ik erachter dat ik data analyse heel leuk vond en wilden ik er graag meer over leren. Daarom heb ik gekozen voor een master Data Science and Society, wat me een goede vervolgstap leek na mijn bachelor in International Business. Deze studie beviel heel goed! Ik vond het heel leuk dat de Data Science projecten die we deden een maatschappelijk karakter hadden.

 

 

Cool! En hoe ben je bij ons terechtgekomen?

 

Deze maatschappelijk impact wilde ik afgestudeerd en wel ook graag in mijn werk terugzien. Hierdoor kwam ik bij Springco terecht. Doordat het geen grote corporate is maar een middelgroot creatief team sloot het perfect aan bij wat ik zocht. Ik had mij nooit verdiept in Urban Analytics maar het leek mij iets waar ik zeker mee over zou willen leren. Ik kijk ernaar uit om bij Springco een positieve impact te kunnen maken op de woon-en leefomgeving met behulp van Data Science. Ik ben dan ook begonnen als Data Scientist en ik zou graag de kennis die ik bij mijn studies heb opgedaan toepassen om hiermee bij te dragen aan betere steden en leefomgeving.

 

 

 

 

Wat doe je zoal in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik graag met vrienden, kook ik wat (of ga ik uit eten) en reis ik graag. Ik vind het erg leuk om delen van de wereld te ontdekken met een totaal andere cultuur en klimaat. Ik zou graag nog meer landen in Azië willen bezoeken zoals Vietnam en Japan.

 

 

Is je lievelingsstad toevallig in Azië?

 

Nee! Mijn lievelingsstad is zonder twijfel Boedapest. Ik heb hier een half jaar gewoond voor een stage, en hoewel ik er zonder hele hoge verwachtingen heen ging was ik enorm positief verrast door de schoonheid en levendigheid van de stad. Het is heel groot, maar alles is heel goed bereikbaar met het OV, waardoor je bijna overal binnen 10 minuten kan zijn. Verder is het een goede combinatie van stad en groen, want naast een bruisend stadsleven heb je veel parken natuur waar je kan wandelen en ontspannen.

 

 

Wil jij ook een baan met impact? Solliciteer dan als consultant of data scientist (of hou deze pagina in de gaten voor meer vacatures)!

Delen
Back to top
Springco’s Spotlight