Scroll

Social Impact Monitoring

22 09 2022

Wat is de sociale waarde van de gebouwde omgeving? Wat maakt een fijne plek? Springco Urban Analytics heeft samen met Syntrus Achmea een tool ontwikkeld die de impact van gebouwen op bewoners en de leefbaarheid meet: Social Impact Monitoring. Met deze monitor kan voor het eerst het maatschappelijk rendement van investeringen in vastgoed goed worden gekwantificeerd.

 

 

 

 

De monitor is opgebouwd uit vijf dimensies: bewoners, woning, binding, voorzieningen en omgeving. Voor elke dimensie zijn verschillende indicatoren ontworpen, waarbij gebruikt wordt gemaakt van zowel openbare databronnen als objectdata uit portefeuilles van Syntrus Achmea.

 

 

“Wij vinden de sociale waarden, de ‘zachte’ factoren, de belangrijkste aspecten van de woon- en leefomgeving”, aldus Hank Groenhof (onze Chief Operating Officer). “Uiteindelijk bepalen die voor een groot deel wat een fijne plek een fijne plek maakt.”

 

 

Wij werken graag mee aan de oplossing van morgen. Kan je de uitkomsten van deze analyse in jouw gemeente of bezit gebruiken? Aarzel niet en neem contact met ons op (door een mail te sturen naar groenhof@spring-co.nl).

Delen
Back to top
Springco’s Spotlight