Scroll

Terugblik 14 – week 31: We love data & maps

31 07 2020

Urban Analytics vloeit door onze aderen en dat maken we zichtbaar middels data en maps. Elke week kijken weer met vol verwachting uit naar de update van onze Dashboard Woningmarkt en wat de cijfers ons laten zien. Maandag was zo’n moment, we zien de m2 prijs wederom licht dalen in NL (en in de G4 steden) en het woningaanbod stijgt voor de derde week op rij.

Zijn het nog de zomerperikelen of is dit het teken dat we op een buigpunt zitten? Dit zal de komende weken (en maanden) blijken, wij blijven het voor u volgen. 

 

Intussen zijn we actief in Drenthe, doen we een groot woningmarktonderzoek voor een regio en zijn we flink in de weer met data over de woon- en leefomgevingHet volgende viel ons op. Terwijl de gemiddelde woningprijzen per m2 in de periferie van Nederland laag liggen, zien we dat er in die gebieden sprake is van een forse prijsdifferentiatie tussen stedelijk gebied en ommeland. Het beeld van de donuts in de Randstad (hoge prijs in het centrum én aan de rand) zien we hier niet terug. De kracht zit in het ommeland, waar huishoudens uit de regio concurreren met westerlingen die op zoek zijn naar rust en ruimte. Leuk om met kaarten dit inzicht in een opslag in beeld te brengen. We love data en maps! 

 

Delen
Back to top
Springco’s Spotlight