Scroll

Terugblik week 15: steeds meer vragen

10 04 2020

Net als collega’s in het vak buigen wij ons over de gevolgen van het Corvid-19 virus op de woningmarkt. In deze tijden van onzekerheid is het goed om in scenario’s te denken. Hier zijn we bij Springco intensief mee bezig, voor huidige opdrachtgevers maar ook om vragen in de toekomst goed te kunnen oppakken. Vragen die we onszelf deze week stelden:

 

 

  • In De Grote Omgevingstest Zuid-Holland zagen we nog dat wonen in de stad populair is. De vraag is of de #blijfthuis maatregel hier invloed op gaat hebben? Maakt dit de vraag naar volwaardige buitenruimten, een extra werkkamer of minder gehorige woningen groter? En daarmee de vraag naar wonen in de stad kleiner?

 

  • Met de lage rente hebben de mensen de laatste jaren hoge hypotheken afgesloten en de bestedingsruimte voor wonen optimaal benut. Nu blijkt dat er meer risico is van inkomensterugval: zullen mensen dan minder budget besteden aan wonen? Gaat men zorgen dat de buffer groter is?

 

  • De groep senioren die nu vaak dicht op elkaar wonen in verzorgings- of verpleegtehuizen is kwetsbaar in de huidige situatie. Gaat dit invloed hebben op het aanbod voor deze groep? Worden voorzieningen kleinschaliger? Komen er meer aanleunwoningen waar mensen meer privéruimte hebben? Wordt de bungalow weer populair? Gaan ouders vaker bij kinderen wonen en komt er dan een grotere vraag naar meergeneratiewoningen?

Delen
Back to top
Springco’s Spotlight