Scroll

Tijn Croon versterkt ons team

27 08 2020

Tijn over Springco: “Ik kwam het bureau begin dit jaar voor het eerst tegen toen Almere Pampus een hot topic was. Springco adviseerde de gemeente Almere over de inrichting van deze nieuw aan te leggen stadswijk, en het intrigeerde me dat onderzoekers op basis van big data iets konden zeggen over de mobiliteitsbehoefte van de komende decennia. Toen ik vervolgens een mooie vacature langs zag komen heb ik geen moment getwijfeld om contact op te nemen, en nu mag ik mezelf alweer enkele weken Consultant Urban Analytics noemen!”

 

Wat is je achtergrond?

Ik ben in 2018 afgestudeerd als politicoloog, en heb vervolgens nog een geografische master in Londen gedaan. Stedelijke thema’s vond ik altijd al interessant, maar mijn voorliefde voor gebiedsontwikkeling en energietransitie zijn daar ontstaan.

 

Waarom heb je gekozen voor Urban Analytics?

Gaandeweg heb ik een voorliefde gekregen voor een pragmatische benadering van stedelijke ontwikkeling. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik maakbaarheid een vies woord vind, maar het is voor effectief ruimtelijk beleid essentieel om te weten wat je hedendaagse én toekomstige bewoners wenselijk vinden. Hoeveel parkeerplaatsen wil men nú voor de deur zien, en in hoeverre sluit dit aan bij het autobezit in 2050? Welke factoren zijn in een wijk doorslaggevend voor de leefbaarheid? Van Eesteren en Van Lohuizen, de stedenbouwers die witte doktersjassen droegen omdat zij zichzelf als artsen voor de ruimte zagen, maakten begin vorige eeuw al gebruik van enquêtes om tot beslissingen te komen. Zij zouden hun vingers aflikken bij de inzichten die we met de huidige computerkracht kunnen bieden.

Delen
Back to top
Springco’s Spotlight