Scroll

Zoveel data! Maar wat doen we ermee?

25 03 2019

Wist je dat 90% van de bestaande data in de laatste 2 jaar is verzameld? In deze data zitten antwoorden op ontelbare vragen verborgen. Data Scientists zijn de aangewezen personen om deze antwoorden te vinden. Maar wat doe je er dan mee?


Waar willen mensen heen verhuizen?

Het voorspellen van verhuisbewegingen is een mooi voorbeeld: hoe kun je als projectontwikkelaar inschatten of er vraag is naar bepaalde woningen in een gebied? En zijn mensen geneigd om erheen te verhuizen?

Bij Springco geven we antwoord op dit soort vragen, door feitelijk verhuisgedrag van mensen heel scherp te analyseren. Op basis van alle gegevens kan een model ontwikkeld worden. Dat model voorspelt wie er in de toekomst zal verhuizen, en waar naartoe. Zo kan de daadwerkelijke verhuisbeweging geanalyseerd worden, wat vervolgens weer als input in het model wordt gestopt. Zo ontstaat een zelflerend model dat continu, op basis van feitelijke informatie, betere voorspellingen doet.

 

De toekomst voorspellen

Data Science biedt veel voordelen. Denk aan het inzichtelijk maken van ruwe gegevens, maar ook steeds nauwkeurigere toekomstvoorspellingen. Data Science zal, zonder twijfel, een grote rol gaan spelen in het succes van organisaties. Een voorspelling die we ook zonder model al kunnen doen! Het is niet voor niks dat Data Scientist wordt benoemd als “The sexiest job of the 21st century” door Harvard Business Review.

 

Weten wat u kunt doen met data en hoe wij daarbij kunnen helpen? Neem contact op met Thomas!

Delen
Back to top
Springco’s Spotlight