Scroll

Lieke van Wilpen is onze nieuwe associate!

29 06 2023

Wij zijn erg blij dat we Lieke van Wilpen mogen verwelkomen als nieuwe associate! In dit korte interview stellen we haar aan jullie voor. Ben jij ook geïnteresseerd in werken bij Springco? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina!

 

 

Welkom Lieke! Om te beginnen, wat is eigenlijk jouw lievelingsstad?

 

Ik laat me graag inspireren door steden als Budapest, Warschau en Berlijn. Je vindt er een mooie mix van eigentijdse, alternatieve en creatieve plekken. Ze zijn enerzijds trendgevoelig en anderzijds laten ze zich minder meeslepen in wat ‘de norm’ is. Voor vakanties pak ik graag de trein naar het oosten van Europa om hier nog meer van te ontdekken. Ik heb al een aantal jaar niet meer privé gevlogen en zo pakte ik vorig jaar zomer ook de trein naar Roemenië. Maar als ik écht een keuze zou moeten maken is er geen andere stad dan Rotterdam die echt een thuisgevoel oproept. Zo heb ik niet voor niets na vier jaar schipperen tussen Rotterdam en Eindhoven ervoor gekozen om ‘vol voor Rotterdam te kiezen’. Ik kreeg echt heimwee naar de stad waar ik woon, onderneem en graag meer voor wil betekenen en in wil bijdragen.

 

 

Dat horen wij natuurlijk graag als bedrijf met Rotterdamse wortels! Wat is jouw achtergrond?

 

Vanaf mijn middelbare school periode heb ik altijd het gevoel gehad dat ik mij wil inzetten om de kwaliteit van leven van anderen te verbeteren. In eerste instantie was werken in de zorg hierdoor voor mij een logische keuze. Ik startte met de opleiding fysiotherapie – om vervolgens osteopaat te worden – maar besloot na 1,5 te stoppen, omdat ik het het gevoel had dat ik er mijn creativiteit niet in kwijt kon (en Latijn ook niet mijn sterkste kant is). Na de zomer stortte ik mij in een nieuwe studie, waarbij conceptontwikkeling en trendonderzoek gecombineerd werden. Ik studeerde af op ‘food’ en ‘living’ waarbij ik zowel mijn passie voor horeca-concepten als leefomgeving kwijt kon. De afgelopen vier jaar heb ik als hospitality consultant gewerkt waarbij ik zowel horeca-ondernemers als ontwikkelaars en beleggers heb geadviseerd omtrent food, gastvrijheid en andere voorzieningen die bijdragen aan een aangename leefomgeving. Daarnaast ben ik sinds drie jaar mede-initiatiefnemer van Marvy Green, een non-profit stadsvergroeningswinkel in Rotterdam Noord waarmee ik mij inzet voor het in balans brengen van de stad en natuur.

 

 

 

 

Dat klinkt alsof je het druk hebt! Hou je nog wel vrije tijd over, en hoe besteed je die dan het liefst?

 

Mijn werk/vrije tijd balans is als ondernemer soms ver te zoeken, maar in de tijd die ik vrij kan maken draait het vaak om lekker eten en drinken of vind ik in en rondom huis ontspanning. Ik hou ervan om te koken en neem daar dan graag wat meer tijd voor of ik ga op zoek naar een nieuw te ontdekken restaurant of bar in de stad. Mijn enthousiasme voor restaurants gaat vrij ver en zet ook graag wat extra geld opzij om bijzondere ervaringen hierin op te zoeken. Én erover te vertellen, als blogger voor De Buik van Rotterdam. Hierbij schrijf ik over mijn ervaringen bij verschillende bars en restaurants of ga ik met ondernemers in gesprek over hun concept nog voor hun nieuwe zaak het levenslicht heeft gezien. Daarnaast zit ik momenteel als communicatie adviseur in een stichting die zich richt op zeldzame ziekten en ga ik voor mijn lol in de avonden naar bewonersbijeenkomsten van de gemeenten om op de hoogte te blijven van wat er speelt in de stad.

 

 

Kijk aan, die inzichten kunnen wij goed gebruiken. Wat ga je zoal binnen Springco doen?

 

Bij Springco ga ik mij als associate met name richten op het (verder) in de markt zetten en ontwikkelen van de propositie van PLINTR. de nieuwste tool van Springco. Door mijn ervaring in hospitality, voorzieningen en doelgroepen in gebiedsontwikkeling ben ik inmiddels al redelijk bekend in de wereld van beleggers, ontwikkelaars en gemeenten en hoop ik mijn visie op de kwalitatieve kant van voorzieningen te koppelen aan de kwantitatieve aspecten die voortkomen uit de data-analyses. Door deze beide te combineren en hierbij de behoeften van de bewoner centraal te stellen kan ik mijn bijdrage leveren aan een meer toekomstbestendige en leefbare stad.

 

 

Match made in heaven… Hoe kende je ons eigenlijk?

 

Ik kwam voor het eerst in aanraking met Springco door een Spotlight die mijn vriend (en nu Rebel-collega) naar me doorstuurde. Op dat moment zag ik meteen de toegevoegde waarde van datagestuurde gebiedsontwikkeling. Ik woonde een kennissessie bij en nam contact op omdat ik graag een samenwerking met Springco wilde opzetten vanuit mijn vorige werkplek. Niet lang daarna raakte ik opnieuw enthousiast door een publicatie van een andere collega bij Springco over groen in de stad, omdat dit nauw verbonden was met mijn eigen onderneming en de relevantie ervan. Toen ik besloot te stoppen bij mijn werkgever in Eindhoven, nam ik weer contact op met Springco en ging ik in gesprek over de mogelijkheid om bij hen aan de slag te gaan. The rest is history!

Delen
Back to top
Springco’s Spotlight