Scroll

Kennissessies: Data Intelligence in de woningmarkt

02 09 2019

Data wordt steeds vaker gebruikt in stedelijke ontwikkeling. Overheden, bedrijven en organisaties  organiseren hun datagebruik steeds beter. Wat is de waarde van deze data voor projectontwikkeling en woonbeleid? Hoog tijd om dit onderwerp eens goed te belichten. Dit doen we met 4 kennissessies. Onze kennissessies geven u inzicht in de waarde en toepassingen van Data Intelligence.

Thema’s

In de kennissessies van 26 september en 31 oktober staat Data-Intelligence centraal als het gaat om projectontwikkeling. Op 10 oktober en 14 november gaat het over Data-Intelligence op het gebied van woonbeleid.

Bent u geïnteresseerd in meer inzicht in de datawereld? Hoe data u kan helpen bij de ontwikkeling van een project of gebied? Meldt u zich gratis aan voor een kennissessie via deze link.

Tijd: 16.00 tot 18.00
Locatie: Het Industrie Gebouw (HIG), Goudsesingel 102, te Rotterdam

Belangrijke vragen projectontwikkeling

Data blijft zich ontwikkelen. Vraag- en aanbodmodellen, gedetailleerde informatie over woonvoorkeuren en bereidheid tot duurzaamheidsinvesteringen; het wordt allemaal scherper en beter. Dat helpt bij het vinden van antwoorden op belangrijke vragen. Bijvoorbeeld op het gebied van projectontwikkeling: wie wonen waar? Waarom zijn ze daar gaan wonen? Wie wil waar wonen? En wat moet ik doen om mensen aan te trekken?

 

Belangrijke vragen in woonbeleid

Als het gaat om woonbeleid, ligt de nadruk vaak net even anders. Hier gaat het meer over de manier waarop de woningvoorraad is verdeeld over segmenten. Of waar mensen vandaan komen. Ook voorspellen is belangrijk: van welke woningtypen is er, of komt er, een tekort? En wat moeten we doen om aan de vraag van de vanuit de doelgroep te voldoen?

 

Delen
Back to top
Springco’s Spotlight